Glen Durrant staat woensdagavond tegenover Rob Cross in de tweede ronde van de World Grand Prix. Duzza ziet deze strijd als een clash tussen twee tegenpolen.

Beide spelers gaan proberen voor het eerst in hun carrière de laatste acht te halen in Dublin. Durrant doet voor het eerst mee op de World Grand Prix, terwijl Cross bij zijn twee eerdere deelnames telkens in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Durrant won in zijn eerste partij van Krzysztof Ratajski en heeft nu zijn pijlen gericht op de ontmoeting met de wereldkampioen van 2018. ”Ik ben een groot fan van Cross”, zo stelt de drievoudig Lakeside-kampioen in gesprek met de Darts Show Podcast.

”Hij heeft meer scoringspower dan mij. Maar ik vind dat ik de beste dubbel 16-finisher ter wereld ben. Als de dubbel 16 lekker loopt en ik goed weet te scoren, dan geef ik mezelf een goede kans.”

Naast het verschil in kwaliteit met scoren en finishen ziet Durrant nog een groot verschil met zijn landgenoot. ”Het grote verschil is ervaring. Zijn achtergrond is compleet anders dan die van mij.”

”Ik ben iemand die door het circuit omhoog is geklommen. Rob stapte binnen en deed alles binnen tien of achttien maanden. Daarmee heeft Cross een geweldig verhaal geschreven.”

Chris Dean/PDC

Foto: Chris Dean/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek