Matthew Edgar wist verrassend door te dringen tot de top-32 op de UK Open Qualifiers Order of Merit. De 31-jarige Engelsman sloot het kwalificatiecyclus af op de 23ste plaats.

De tweevoudig Challenge Tour-winnaar drong tweemaal door tot de laatste zestien en boekte zeges op onder meer Mark Webster, Mervyn King, Cristo Reyes en Chris Dobey. In gesprek met Dartsnews.com blikt Edgar vooruit op zijn zevende deelname aan de UK Open.

”In 2011 deed ik voor het eerst mee aan de UK Open. Sindsdien droomde ik ervan om een geplaatste speler te zijn op dit toernooi. Ik probeer mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden, met mijn vorm zit het goed.”

”Dit seizoen heb ik al een aantal grote namen verslagen, dus ik kan een gevaarlijke outsider zijn in de loting. Niet veel spelers zullen graag het balletje met nummer 23 tegenover zich loten. Zelf zou ik graag tegen Michael van Gerwen spelen. Je moet hem verslaan als je het nieuws wil halen, en ik sta graag in de belangstelling. Zet mij maar tegenover Michael”, klinkt het zelfverzekerd.

PDC

Foto: PDC

In januari was Edgar één van de 23 spelers op de Britse Q-School die een Tour Card wisten te veroveren. ‘Prime Time’ sloeg pas op de laatste dag toe, dus hij liet zien over stalen zenuwen te beschikken. Terugkijkend op het vierdaagse evenement in Wigan, spreekt hij van de zwaarste Q-School ooit.

”De Q-School wordt elk jaar zwaarder. De vele inschrijvingen maken de dagen erg lang, het is een enorme test voor je uithoudingsvermogen. Het gaat niet talent om talent, je moet ook geluk hebben. Ik schaarde mezelf tot de beste deelnemers op de Q-School en heb mijn eigen verwachting ingelost. Ik gooi zelden onder de negentig gemiddeld, dus ik ben lastig te verslaan.”

Met een Tour Card kan Edgar aan de Pro Tour meedoen. Middels de zes UK Open Qualifiers, 22 Players Championships en dertien Euro Tour-toernooien kan hij proberen om zich te plaatsen voor de grote televisietoernooien. De Engelsman heeft zichzelf ten doel gesteld om minstens drie majors te halen, waarvan de eerste dus al binnen is.

”Dit jaar is genieten voor mij belangrijker dan het behalen van doelstellingen. Als ik dan toch iets moet opnoemen, dan wil ik graag op de UK Open, Players Championship Finals en het WK Darts staan. Ooit wil ik de World Matchplay bereiken, maar dat komt nu nog te vroeg.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek