Matthew Edgar is één van de opvallende karakters binnen de PDC. Naast een carrière als darter heeft ‘PrimeTime’ ook een eigen YouTube-kanaal.

Met zijn kanaal EdgarTV heeft Edgar al bijna tienduizend abonnees aan zich gebonden. In gesprek met de PDC legt de Engelsman uit waarom hij ermee is begonnen.

”Ik moest tegen Michael van Gerwen spelen op de Players Championship Finals. Voor de grap had ik mezelf toen geinterviewd als een vooruitblik. Ik zag mezelf als de underdog en iedereen verwachtte dat ik met 6-0 zou verliezen.”

”Daar wilde ik wel wat mee doen. Michael heeft die video na onze partij ook bekeken en vertelde mij dat ik ermee door moest gaan. Vervolgens zette ik een andere video online en dat werd ook goed bekeken. Nu vind ik het ook leuk om te doen, het is een soort passie geworden.”

De tweevoudig WK-deelnemer zet niet alleen hoogtepunten op zijn YouTube-kanaal. ”Het is geen kanaal waarop ik mezelf steeds de hemel in prijs. Zo van; ‘kijk mij nou, ik heb me gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap’. Ik heb zelfs ook een video opgemaakt op de dag dat ik dacht dat ik mij niet geplaatst had.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek