Matthew Edgar was maandag één van de drie winnaars tijdens de PDPA Qualifier voor het WK Darts. De Engelse darter gaat zijn tweede opwachting maken in Alexandra Palace.

Edgar was in de finaleronde te sterk voor Adam Hunt, die vorig jaar een startplek wist te veroveren tijdens de PDPA Qualifier. Prime Time, zoals zijn bijnaam luidt, was enorm opgelucht na zijn kwalificatie voor het WK Darts. Hij heeft nu het behouden van zijn PDC Tour Card in eigen hand en dat leek Edgar na afloop zelf ook te beseffen.

”Ik ben enorm blij. Dit ging om meer dan enkel plaatsing voor het wereldkampioenschap. Het ging om het behouden van mijn status als professioneel darter.”

”Darts is nu mijn full-time baan. Ik heb mijn benadering tot de sport moeten aanpassen. De druk was enorm hoog, maar ik heb laten zien dat ik kan vechten. Ik kijk er naar uit om recht te zetten wat het afgelopen jaar fout is gegaan.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek