Matthew Edgar heeft op zijn eigen YouTube-kanaal een opmerkelijke anekdote gedeeld over de aanloop naar een wedstrijd tegen Michael van Gerwen tijdens de Players Championship Finals in 2018.

Om meer kans te maken tegen de Nederlander had de Engelsman zich voorgenomen om een mentaal spelletje te spelen tegen Van Gerwen. Dat vond achter de schermen plaats bij het bull’n, waarmee wordt besloten welke speler de wedstrijd mag beginnen.

“Het plan was om die bull te winnen en vervolgens alsnog Van Gerwen de darts te geven”, onthulde Edgar in een door hem zelf gemaakte video. De huidige nummer 63 van de wereld had deze list al vaker toegepast. “Tegen Kim Huybrechts bijvoorbeeld. Hij gooide een keer in zijn eerste beurt de bull en liep heel zelfverzekerd en trots naar het bord om zijn pijl te halen”, aldus Edgar. “Ik gooide vervolgens dubbel 6. Ik was niet geïnteresseerd.”

Tegen Van Gerwen mislukte zijn plannetje echter door eigen toedoen. Na zo’n veertien keer gooien voor de bull verwierf Edgar het recht om te mogen beginnen. Hij gaf vervolgens aan dat Mighty Mike mocht starten aan de partij. “Toen vroeg Van Gerwen om een bevestiging, waarna ik meteen in de verdediging schoot. Ik draaide het terug, schudde de hand en ging meteen weg.” Het plannetje was mislukt en ook de wedstrijd ging verloren. De Vlijmenaar won de partij met 6-1.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek