Jelle Klaasen blijft positief, ondanks dat hij een kleine val heeft gemaakt op de wereldranglijst bij de PDC.

In 2016 wist ‘The Cobra’ de halve finale van de UK Open en het WK te halen, maar daarna gooide polsproblemen roet in het eten. Van een plek in de top-16 viel Klaasen terug naar een voorlopig 28ste plaats. De voormalig Lakeside-kampioen voelt echter dat hij goed genoeg speelt om de weg omhoog weer in te zetten.

”Soms laat ik goed spel zien, maar mis ik te veel cruciale dubbels”, vertelt hij aan Live Darts. ”Ik blijf positief. Het is zaak om wedstrijden af te maken en dat ontbreekt nu, maar dat komt nog wel. Ik voel meer vertrouwen, maar dan moet ik wel wedstrijden winnen. Dat is de volgende stap.”

Om te klimmen op de wereldranglijst weet Klaasen dat hij het vooral goed moet doen op de Euro Tour-toernooien. ”Wellicht ga ik even uit de top-32 vallen, maar dat zorgt enkel voor meer motivatie om weer terug te keren in de top-32.”

”Wanneer je een aantal Euro Tour-toernooien haalt, wordt het makkelijker om kwalificatie af te dwingen voor de World Matchplay en World Grand Prix. Dat kan ook via de Pro Tour, maar dan heb je telkens kwartfinales en halve finales nodig. Als je het goed doet tijdens één van de Euro Tour-toernooien, heb je meteen vier- á zesduizend pond voor de ranking. De Euro Tours worden steeds belangrijker.”

Volgens Klaasen heeft hij maar één goed weekend nodig om weer een flinke sprong te maken op de PDC Order of Merit. ”Ik geef nooit op. Slechts één goed resultaat en dan kan je weer terug zijn in de top-16 van de wereldranglijst. Ik kijk niet naar de rankings, ik wil gewoon goed spelen. Als ik mijn eigen spel speel, dan kan ik mij nog steeds voor alle toernooien plaatsen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek