Michael van Gerwen heeft zijn concurrenten voorafgaand aan de herstart van het PDC-circuit met de PDC Summer Series flink op scherp gezet.

Eerder drukte hij zijn dartcollega’s op het hart om de strenge corona-maatregelen na te leven. Maar hij waarschuwde zijn rivalen ook voor hun kansen tijdens de vijf Players Championship-toernooien in Milton Keynes. Een Van Gerwen in topvorm is volgens de 31-jarige Vlijmenaar onklopbaar.

Als iedereen in topvorm is, dan kan ik enkel van mezelf verliezen. Zo simpel is het. Dat weten ze, maar ze willen het niet toegeven. Als ik goed speel, dan win ik. Dat weet iedereen”, vertelt de nummer één van de wereld zelfverzekerd aan Darts1.de.

In de afgelopen jaren heeft hij Peter Wright en Gerwyn Price zien uitgroeien tot twee van zijn grootste concurrenten. Van Gerwen complimenteert hen met de gemaakte progressie. ”Kijk hoe Price zichzelf heeft verbeterd, dat is waanzinnig. Voor Peter Wright geldt hetzelfde en hij verdiende het om wereldkampioen te worden. Maar als ik mijn a-game speel, dan moeten maar zien wie er wint.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek