Ian White gelooft dat de kans op het winnen van een televisietoernooi groter is geworden na zijn eerste Euro Tour-eindzege afgelopen weekend. ‘The Diamond pakte de titel op de Dutch Darts Championship in Maastricht.

De Engelsman profiteerde optimaal van de vroege uitschakeling van Michael van Gerwen, terwijl White zelf Peter Wright en Adrian Lewis uitschakelde. De nummer elf van de wereld hoopt in de komende maanden de vruchten te plukken van deze triomf.

”Ik was erop gebrand dat toernooi te winnen. Sommige toppers waren er niet en andere bekende namen werden al vroeg uitgeschakeld”, vertelt White aan de PDC.

”Dan moet je toeslaan. Naarmate het weekend vorderde, begon ik steeds meer in mijn kansen te geloven. Het voelde geweldig om eens op een groot podium te winnen.”

”Ik ben in één klap dichterbij de top-10 van de wereldranglijst gekomen. Voordat ik op zondag in de halve finale tegen Wright speelde, dacht ik bij mezelf ‘als ik Peter versla, dan moet ik de finale winnen’. Want ik wist dat ik dan gekwalificeerd zou zijn voor de Grand Slam of Darts. Hopelijk geeft dit mij genoeg vertrouwen om mijn spel van de Pro Tour naar de televisietoernooien te brengen”, besloot White.

Tags:

Author: Pieter Verbeek