Na wat uitstel lijkt de online klassieker tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor er komende week toch van te komen. Met de clash tussen de twee rivalen hopen beide darters geld op te halen voor een goed doel.

Van Barneveld en Taylor gaan via een elektronisch softipbord tegen elkaar spelen. Het bord van dartsleverancier Target is voorzien van een ingebouwde webcam en microfoon, waardoor spelers elkaar kunnen zien.

Echter zijn er meer camera’s nodig, zodat fans het duel live kunnen volgen. Vrijdag is er voor het eerst getest, waarbij extra camera’s (6K) zijn geplaatst op de bordlocaties van de voormalig dartswereldkampioenen.

Alvorens het tot een krachtmeting tussen Barney en The Power moeten er eerst nog wat technische hobbels genomen. Momenteel kan je via het systeem enkel spelers uitdagen voor een losse leg, terwijl het de bedoeling is dat de twee dartsrivalen een wedstrijd over best of zeven legs gaan spelen.

De Engelsman en de Nederlander speelden al 83 officiële duels tegen elkaar, maar dit wordt hun eerste online krachtmeting. Taylor was in het verleden al vaak succesvol tegen Van Barneveld. De 16-voudig wereldkampioen won liefst 61 keer, tegenover achttien zeges voor de Hagenaar. Viermaal werd het gelijk.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek