Dimitri van den Bergh en Martin Schindler haalden maandag de finale van het jeugdwereldkampioenschap bij de PDC. Deze wedstrijd wordt eind november tijdens de Players Championship Finals afgewerkt.

Van den Bergh maakte zijn status als tweede reekshoofd helemaal waar dankzij zeges op onder meer Melvin de Fijter, Christian Bunse en Ted Evetts. Schindler bereikte de finale aan de bovenkant van het speelschema, waar Luke Humphries de hoogst geplaatste speler was op het PDC-jeugdwereldkampioenschap.

Humphries was de nummer één van de plaatsingslijst op het jeugd-WK en daar blijkt volgens Premium Dart Data een vloek op te rusten. Sinds de oprichting van het jeugdwereldkampioenschap in 2011 heeft de nummer één het toernooi nog nooit gewonnen.

Zo strandde Michael van Gerwen tweemaal in de finale en werd Benito van de Pas vorig jaar in de eerste ronde uitgeschakeld. Van den Bergh was in 2015 de nummer één op de lijst, maar vond zijn waterloo in ronde één. Dean Reynolds (derde ronde), Adam Hunt (kwartfinale) en Arron Monk (halve finale) redden het eveneens niet.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek