Gabriel Clemens, Steffen Siepmann, Kevin Münch en Michael Unterbuchner zijn de eerste vier kwartfinalisten van de German Super League, het WK-kwalificatietoernooi voor Duitse darters.

De koppositie van Clemens kwam tijdens de laatste speeldag van Groep A niet meer in gevaar. De German Giant won in totaal twaalf van zijn veertien wedstrijden en verzamelde 24 punten. Op gepaste afstand werd Steffen Siepmann tweede met achttien punten.

Vooral daarachter was er strijd voor de resterende twee plekken in de top vier. Dit werd uiteindelijk op legsaldo beslist. Munch, Unterbuchner en Stein behaalden allemaal zestien punten, echter was het legsaldo van Stein het slechtst.

Zestien deelnemers zijn over twee groepen verdeeld. Verdeeld over vier speeldagen, speelt een speler uit een bepaalde groep tweemaal tegen de andere spelers uit zijn groep. Dat betekent dus dat iedereen veertien poulewedstrijden afwerkt. De top vier van elke poule gaat door naar de kwartfinales. Deze worden net als de halve finales en de finale op zondag 14 juni gespeeld. De winnaar van dit evenement krijgt een uitnodiging voor het WK Darts.

In de andere groep zitten Maik Langendorf, Rene Eidams, Karsten Koch, Nico Kurz, Thomas Köhnlein, Dragutin Horvat, Daniel Klose en Manfred Bilderl.

Uitslagen
Vierde speeldag Groep A

Kevin Münch 6-2 Jens Kniest
Sascha Stein 3-6 Gabriel Clemens
Christian Bunse 4-6 Kai Gotthardt
Steffen Siepmann 3-6 Kevin Münch
Gabriel Clemens 4-6 Michael Unterbuchner
Jens Kniest 1-6 Sascha Stein
Kevin Münch 4-6 Kai Gotthardt
Gabriel Clemens 6-2 Christian Bunse
Michael Unterbuchner 6-2 Jens Kniest
Sascha Stein 6-3 Steffen Siepmann
Kevin Münch 6-4 Christian Bunse
Jens Kniest 1-6 Gabriel Clemens
Kai Gotthardt 4-6 Sascha Stein
Steffen Siepmann 6-4 Michael Unterbuchner

Tags: , , , , ,

Author: Pieter Verbeek