De 28e editie van de WDF Europe Cup Youth Darts (EK Jeugd) zal dit jaar plaatsvinden van 12 tot en met 15 juli en Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar Zweden. In aanloop naar dit mooie evenement stellen we met veel plezier de Nederlandse jongens en meisjes aan jullie voor.

Jongensteam:
We beginnen met het jongensteam bestaande uit Wessel Nijman, Marvin van Velzen, Justin van Tergouw en Levy Frauenfelder. Precies in deze volgorde zijn ze dit jaar geëindigd op de NDB Ranking. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat we naast ervaring ook een team sturen dat verkeert in goede vorm.

Justin van Tergouw gaat voor de derde keer deelnemen aan het EK. Het dartstalent uit Utrecht (DBMN) was vorig jaar in Hongarije de gevierde man en werd gekroond tot Europees Kampioen Singles bij de jongens. Hij versloeg Keane Barry uit Ierland met 3-1 en won de wedstrijd in stijl met een 110-finish. Hij wist naast zijn singles titel ook de gouden plak te winnen in het koppeltoernooi samen met Maikel Verberk. De jongens namen het in de finale op tegen het andere Nederlandse duo Wesley Hurrebrink en Levy Fruenfelder. Het werd uiteindelijk 4-1 voor Maikel en Justin, waarmee zij hun Europese Koppel titel prolongeerden. Gezamenlijk wisten Justin, Maikel, Levy en Wesley ook in het Team Event goud te winnen door Duitsland te verslaan met 9-4. Door deze geweldige prestaties wisten zij ook het overall klassement in 2016 te winnen. Al met al was het dus een zeer succesvol Europees Kampioenschap in Hongarije voor de Nederlandse jongens.

De 16-jarige Levy Frauenfelder uit Oss (RDB) was er vorig jaar dus ook al bij en is inmiddels een bekend gezicht op de nationale en internationale dartsevenementen. Hij heeft al vele mooie toernooien op zijn naam geschreven en zal alles op alles zetten om dit rijtje aan te vullen met een Europese titel. Wessel Nijman uit Uitgeest (DVK) en Marvin van Velzen uit Maasdijk (DSWN) maken beiden hun debuut op het EK. Deze heren staan eerste en tweede op de WDF wereldranglijst en hebben de afgelopen jaren veel gewonnen. We kunnen dus opnieuw spreken van een ijzersterk team!

Loting:
Het Nederlandse koppel Justin van Tergouw en Marvin van Velzen zitten in een poule met Williams/Smoldon uit Wales, Kay/Cole uit Engeland, Jungwirth/Nalis uit Oostenrijk en Douglas/Gallazzi uit Schotland. Het ander Nederlands duo bestaande uit Wessel Nijman en Levy Frauenfelder mogen aantreden tegen Vonrufs/Mujanovic uit Tsjechië, Johansen/Larsen uit Denemarken, Mertala/Tampio uit Finland en Girvan/Nicoll uit Schotland. In het teamtoernooi moeten de Nederlandse jongens het gaan opnemen tegen Duitsland, Hongarije en Zwitserland.

Meisjesteam:
We zijn begonnen met het jongensteam. Ditmaal is het de beurt aan het meisjesteam bestaande uit Lerena Rietbergen en Layla Brussel. Deze dames zijn de nummer één en twee van het NDB Rankingseizoen 2016-2017.

Layla heeft al de nodige ervaring in het oranje shirt. De Haagse gaat voor de derde keer deelnemen aan het EK. In 2015 zorgde Brussel voor een sensatie door geheel onverwacht Europees kampioen te worden. In de finale versloeg ze Christina Schüler uit Duitsland. Daarnaast werd ze door deze fantastische overwinning, samen met Kyana Frauenfelder, derde in het overall klassement bij de meisjes. “Nee dat had zeker niemand verwacht. Maar dat mijn naam op die beker staat en er nooit meer van af gaat, dat betekent heel veel voor mij”, aldus de vrolijke Layla. Vorig jaar wisten Kyana Frauenfelder en Layla Brussel gezamenlijk de halve finale van het koppeltoernooi te bereiken waarvoor ze een mooie bronzen medaille kregen. Ze wisten individueel ook brons te pakken in het singles toernooi. Overall wonnen zij eveneens de bronzen medaille. Beide gingen dus naar huis met drie bronzen medailles.

Dat Lerena Rietbergen goed kan dartern blijkt wel uit het feit dat we haar steeds vaker terug zien op het podium. Zo wist ze de laatste tijd niet alleen het NDB Rankingseizoen te winnen, maar werd ze ook Nederlands kampioen, won ze de Amateur & Jeugd Trofee opnieuw en pakte ze de individuele titel tijdens het 4 Nations Tournament in het Nederlands shirt. Het gaat voor haar de eerste keer zijn dat ze deelneemt aan het EK. Wij wensen beide meisjes heel veel succes in Zweden!

Loting:

Meisjes Poule 1
1 Katie Sheldon IRE
2 Carina Rauscher AUT
3 Chloe O’Brien SCO
4 Lerena Reitbergen NL
5 Elizabeth Karlsson SWE
6 Cheyenne Vleugels BEL

Meisjes Poule 4
1 Vivien Czipó HUN
2 Bobbie Smith SCO
3 Melisa M Dogan TUR
4 Layla Brussel NL
5 Cassandra De Keyzer BEL
6 Shannon Reeves ENG
7 Amy Byrne IRE

De gehele loting is hier te bekijken.

Tags: , ,

Author: Admin