Met nog zo’n twee maanden te gaan tot aan het WK Darts 2019, wordt steeds duidelijker welke spelers kunnen rekenen op deelname aan het grootste dartstoernooi van het jaar.

Het aantal deelnemers aan het PDC WK Darts 2019 is verhoogd van 72 naar 96. De top-32 van de wereldranglijst krijgt een plaatsing toegewezen en mogen de eerste ronde van het wereldkampioenschap overslaan. In de eerste ronde staan de top-32 van de geschoonde Pro Tour-ranking tegenover de 32 internationale qualifiers.

Op dit moment staan er vijf Nederlanders in de top-32 van de wereldranglijst. Michael van Gerwen is nu al verzekerd van de toppositie op de plaatsingslijst, terwijl Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen ook een beschermde status gaan krijgen. Hetzelfde geldt op dit moment ook voor Benito van de Pas en Jermaine Wattimena.

Vervolgens worden de 32 beste vloerspelers van de geschoonde Pro Tour Order of Merit toegevoegd aan het deelnemersveld. Op basis van het verdiende geld op de vloertoernooien zijn Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Jan Dekker en Danny Noppert al zeker van kwalificatie. Vincent van der Voort en Jeffrey de Graaf staan momenteel in de top-32 op de geschoonde Pro Tour-ranking.

De komende weken worden nog zes toernooien gespeeld die meetellen voor de Pro Tour-ranglijst. Dit zijn vier Players Championships en vier Euro Tour-evenementen.

Kies acht teams en speel mee in het Champions League voetbalspel 2018/2019. Maak kans op een 1e prijs van 400 euro!

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek