Kyle Anderson verblijft gedurende het grootste gedeelte van het jaar in Engeland. De Australiër heeft er veel moeite mee dat hij zijn familie zo vaak moet missen.

Anderson is sinds 2012 actief in de PDC en het valt hem steeds zwaarder om zijn zoon amper te zien of horen. “Het is niet dat ik in een uur thuis ben na een toernooi. Ik moet anderhalve dag vliegen”, vertelt Anderson tegen RTL Nieuws. “En als ik ’s avonds moet spelen in Nederland, Duitsland of Engeland is het schooltijd voor mijn zoon, dus ik kan hem niet eens bellen om hem een fijne dag te wensen. ’s Nachts als ik thuiskom, kan ik hem even spreken en vragen hoe zijn dag was.”

“Het zorgt ervoor dat ik het vader zijn mis”, gaat Anderson verder. “Als het dartcircuit een wereldtour was geweest, was dat geweldig. Maar het is eigenlijk een Europese tour, en dat is voor ons als Australiërs jammer.”

Een oplossing zou kunnen zijn dat zijn familie ook in Engeland komt wonen, maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn. “Mijn vrouw heeft een goede baan hier en mijn zoon moet natuurlijk naar school. “Als ik boos of teleurgesteld ben, kan ik niet even naar huis en even geen darter meer zijn. Mijn persoonlijke leven en carrière leef ik tegelijk. Als ik een slechte dag heb, kan ik mijn thuis niet even vragen om me te helpen.”

Door de coronacrisis kan Anderson nu wel een hele tijd in Australië spenderen met zijn gezin. Toch zou hij niet aarzelen om terug te keren naar Engeland eens het dartscircuit hervat. “Ik heb een goed gesprek gehad met mijn vrouw en zal weer naar Europa komen als dat mogelijk is. Ik wil genoeg verdienen met darten en het hier spenderen met mijn familie.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Bram Coenen