Brendan Dolan was tot tranen geroerd na het winnen van Players Championship 22 op zondagavond. ‘The History Maker’ was in de finale te sterk voor Jermaine Wattimena.

Het was de eerste eindzege voor Dolan sinds 2014 en zijn zesde PDC-titel in totaal. En dat zorgde voor een emotionele ontlading bij de Noord-Ier, die bij het WK Darts ook al verrassend de laatste zestien wist te halen.

”Ik kan dit niet geloven. Dit is briljant, absoluut geweldig”, stamelde een emotionele Dolan. ”Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt, maar kreeg er steeds maar geen beloning voor. Zaterdag speelde ik ongelofelijk slecht en ik stuurde een berichtje naar mijn vrouw. Zij vertelde mij dat ik mij moest vermannen.”

”In het verleden heb ik altijd gezegd dat ik gevaarlijk ben zodra ik de eerste ronde doorkom. De afgelopen maanden gooide ik best goed, maar vielen de resultaten tegen. Nu had ik het geluk aan mijn kant, het is geweldig om hier de overwinning te pakken.”

”Deze sport draait volledig om druk, en dan vooral de mentale druk. Ik zet mezelf voortdurend onder druk, terwijl mijn vrouw probeerde de druk bij mij eraf te halen. Ze vertelde mij dat ik gewoon moest darten.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek