John Henderson bezorgde de Schotse fans in Aberdeen een prachtig slotstuk van een avondje Premier League Darts door Michael van Gerwen op een gelijkspel te houden.

De Schot was uitgekozen om de geblesseerde Gary Anderson te vervangen in Aberdeen. Dat deed Henderson met verve want ‘The Highlander’ speelde een uitstekende partij tegen de nummer één van de wereld. Henderson kwam – dankzij de luide steun van het publiek – terug van een 3-0 en 6-4 achterstand tegen Van Gerwen. De nummer 21 van de wereld sprak na afloop van een unieke ervaring.

”Ik ben enorm blij met hoe het is gegaan”, zei een emotionele Henderson na zijn duel met Van Gerwen. ”Ik denk niet dat ik ooit zoiets heb meegemaakt in mijn carrière”, doelde de Schot op het kabaal dat geproduceerd werd door de Schotse toeschouwers.

”Tijdens mijn opkomst werd ik een beetje emotioneel. Ik wilde het publiek niet teleurstellen en slecht spelen. Ik ben bijna sprakeloos, nadat ik de beste darter ter wereld op een gelijkspel heb gehouden in mijn woonplaats.”

”Ik kwam 3-0 achter, terwijl ik goed speelde. Michael gaf mij toen kansen om terug te komen en die benutte ik. Het was absoluut fantastisch, vooral de steun van mijn thuispubliek was fenomenaal.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek