Wayne Warren kroonde zich op zijn 57ste voor het eerst tot wereldkampioen bij de BDO. De Welshman klopte in de finale zijn landgenoot Jim Williams met 7-4.

Warren kon na afloop met moeite zijn emoties beschrijven. “Dit is onwezenlijk. Toen ik de beslissende dubbel gooide moest ik meteen aan mijn ouders denken. Enkele jaren geleden, mijn vader was toen al zwaar ziek, zei hij vanop zijn ziekenhuisbed dat zijn zoon ooit wereldkampioen zou worden. Ik kon het toen niet geloven, maar kijk waar ik nu sta.”

‘Yank’ kwam net zoals in de halve finale tegen Scott Mitchell op een 2-0 achterstand in sets. “Toch gooide ik niet slecht, het was vooral de verdienste van Jim die eveneens een hoog niveau haalde. In het midden van de wedstrijd werd ik wat moe en deed de rustpauze me goed. Nadien had ik weer meer energie om het af te maken. Ik wil ook het publiek bedanken, het was vanavond een ongelooflijke sfeer om in te gooien.”

Op zijn 57ste werd Warren de oudste wereldkampioen in de geschiedenis. “Op mijn leeftijd begin je sneller over de dingen na te denken, dat hindert me soms ook wel eens tijdens wedstrijden. De komende weken en maanden ga ik echter vooral genieten van deze wereldtitel.”

Tags:

Author: Bram Coenen