Richard Stanway kan met recht één van de grootste fans van Michael van Gerwen worden genoemd. De Engelse dartsliefhebber verzameld alles over de Nederlandse dartskampioen. Inmiddels is zijn collectie uitgebreid naar ongeveer 150 verschillende attributen.

De collectie bestaat uit (gesigneerde) shirts, foto’s, dartpijlen, opbergmapjes, flights, sjaal, dartbord en zelfs programmaboekjes. Het verzamelen begon met een gelimiteerd setje pijlen van de oude pijlenleverancier van Van Gerwen, zo vertelt Stanway aan Dartsnieuws.com. De verzameling werd vanaf vier jaar geleden vervolgens in rap tempo uitgebreid.

De passie voor de sport is de reden achter de collectie. ”De reden dat ik deze items verzamel is omdat ik van darten houd. Het is interessant om te zoeken naar allerlei verschillende items.”

Hij besloot om alles van zijn favoriete darter – Van Gerwen – te verzamelen. ”Ik bewonder zijn honger om wedstrijden en toernooien te winnen. Zijn passie voor het spel is fantastisch. Hij is een geweldige ambassadeur voor de sport en boeiend om naar te kijken.”

Stanway heeft inmiddels ook de eer gehad om zijn idool te ontmoeten. Op een demonstratietoernooi in december was hij aanwezig bij een meet & greet met de Nederlander. ”Hij was heel erg grappig en vriendelijk”, vertelt de Engelsman over deze ontmoeting. ”Ik liet hem een foto zien van mijn verzameling en hij stond versteld.”

Van alle verzamelstukken is een door Van Gerwen gesigneerd én gedragen shirt van de Grand Slam of Darts 2017 finale het meest dierbaar voor de 30-jarige Stanway. ”Ik heb dat shirt gewonnen tijdens een veiling. Het opgebrachte geld ging naar een stichting die kinderen in nood hielp. Aan dit item hecht ik de meeste waarde.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek