Jeff Smith plaatste zich dinsdagavond als eerste speler voor de US Darts Masters en North American Darts Championship in Las Vegas.

De ervaren Canadees was in de finale van het eerste kwalificatietoernooi met 4-3 te sterk voor zijn landgenoot Matt Campbell. Smith is in Las Vegas de titelverdediger tijdens de North American Darts Championship, dat hem vorig jaar WK-deelname opleverde. Door zijn dagsucces krijgt ‘The Silencer’ de kans zijn titel te verdedigen.

”Dit is een fenomenaal resultaat voor mij. Hier ben ik enorm blij mee. Mijn finishes liepen goed en ik raakte de dubbels wanneer het nodig was”, zei Smith na afloop tegen de PDC.

”Mijn ervaring gaf de doorslag in de finale. Ik zag dat mijn tegenstander een beetje zenuwachtig werd op het einde. Dat moet je in zo’n situatie onder controle zien te houden. Ik ben al een tijdje actief in het darten en wist dat dit het moment was om te versnellen en gelukkig lukte dat.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek