Joe Cullen wist na een knappe zege op Glen Durrant (6-5) de finaledag van de German Darts Grand Prix te bereiken. ‘The Rockstar’ kwam sterk terug van een 1-4 achterstand, alvorens hij in de beslissende leg toesloeg.

Het kantelpunt van de wedstrijd lag in leg zeven, toen Durrant zes kansen miste om op 5-2 te komen. Cullen sloot aan via dubbel 10 en maakte daarna 4-4 met een 15-darter.

Met een 94 finish kwam ‘Duzza’ weer op voorsprong, alvorens Cullen een beslissende leg afdwong met een 14-darter. Laatstgenoemde trok vervolgens ook de laatste leg naar zich toe met een knappe 12-darter.

”De Euro Tour haalt altijd het beste in mij naar boven. Ik speel graag in Duitsland”, sprak een opgeluchte Cullen na zijn zege op de drievoudig Lakeside-kampioen.

”Hoe lastig de loting ook is, ik speel goed op deze toernooien. Zelfs bij een 1-4 achterstand zag ik dat Glen moeite had met het vinden van de triples. Dat gaf mij extra vertrouwen. Het was mooi om de wedstrijd met een 130 finish te besluiten. Dat geeft mij extra inspiratie voor de finaledag.”

Cullen speelt zondagmiddag in de derde ronde van de German Darts Grand Prix tegen Ritchie Edhouse. ‘The Madhouse’ won verrassend met 6-5 van Adrian Lewis.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek