Jermaine Wattimena heeft zich als tweede Nederlander definitief geplaatst voor het European Championship. ‘The Machine Gun’ staat na zeven Euro Tour-toernooien op de zestiende plaats van de European Tour Order of Merit.

De Gelderlander bereikte afgelopen weekend voor de derde keer op rij de finaledag van een Euro Tour-toernooi. Opvallend detail: daarvoor haalde Wattimena nimmer de derde ronde van een evenement op het Europese circuit. Zijn goede reeks heeft ervoor gezorgd dat deelname aan de World Matchplay en het European Championship veiliggesteld is.

Michael van Gerwen breidde zijn voorsprong op zijn naaste belagers nog wat verder uit. ‘Mighty Mike’ gaat aan kop met 129,000 pond. De 29-jarige Brabander heeft inmiddels bijna net zoveel prijzengeld verdiend op de Euro Tour als de nummers twee tot en met vijf bij elkaar. Max Hopp is op gepaste afstand de nummer twee met 37,000 pond. Jonny Clayton, Peter Wright en James Wade volgen in het kielzog van de Duitser.

De 32 beste spelers na dertien Euro Tour-evenementen doen mee aan het European Championship in Dortmund. In mei wordt voor het eerst dit seizoen een Nederlandse speellocatie bezocht op de Euro Tour. Vervolgens worden er toernooien in Gibraltar, Kopenhagen, Hamburg en Hildesheim afgewerkt. Later dit jaar brengt de PDC wederom een bezoek aan Nederland voor de Dutch Darts Championship in Maastricht.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Euro Tour.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek