Gerwyn Price en Alan Norris staan in de tweede ronde van het European Championship. In twee spannende wedstrijden bleken zij te sterk voor respectievelijk Ronny Huybrechts en Mervyn King.

Huybrechts begon dramatisch aan zijn partij tegen Price en moest toestaan dat ‘The Iceman’ gelijk een break plaatste. ‘The Rebel’ sloeg echter terug met een knappe 143-finish. In leg vijf brak de Welshman wederom, maar het was de Belg die vervolgens uitliep naar een 5-3 voorsprong.

De voormalig rugbyspeler bleef echter vechten en gooide finishes van 72 en 78 om een beslissende leg te forceren. Daarin gooide Price een cruciale 180 opgevolgd door een 67-finish om zo Huybrechts voor eigen publiek naar huis te sturen.

In de partij tussen King en Norris gingen de eerste vijf legs met de darts mee. ‘The King’ kreeg tweemaal kansen op een break, maar wist de dubbels niet te raken waardoor zijn landgenoot met 3-2 aan de leiding ging in de eerste pauze.

In de zevende leg sloeg King dan eindelijk toe via dubbel achttien voor de 4-3 voorsprong. Zijn vreugde was echter maar van korte duur: ‘Chuck’ gooide 50 uit voor wederom een gelijke stand. De voormalig Lakeside-finalist stootte vervolgens door en pakte ook de volgende twee legs voor de 6-4 overwinning.

 

 

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer