Jan Dekker heeft na een degelijk resultaat op de Dutch Darts Masters een plek bemachtigd in de top-32 van de Euro Tour Order of Merit. De geboren Drent won in de eerste ronde van Adrian Lewis, waarna Simon Whitlock in ronde twee met 6-4 te sterk bleek.

Het bleek voldoende voor Dekker om een sprongetje te maken op de ranking. Michael van Gerwen verstevigde zijn eerste plaats. ‘Mighty Mike’ won in Zwolle de winnaarscheque van 25,000 en staat nu met 104,000 pond bovenaan de ranglijst. Max Hopp (33,000), Jonny Clayton (29,000) en James Wade (28,000) volgen op gepaste afstand.

De 32 beste spelers na dertien Euro Tour-evenementen doen mee aan het European Championship in Dortmund. In mei wordt voor het eerst een Nederlandse speellocatie bezocht op de Euro Tour. Vervolgens worden er toernooien in Gibraltar, Kopenhagen, Hamburg en Hildesheim afgewerkt.

Danny Noppert (17), Jermaine Wattimena (18) zijn de andere twee Nederlanders in de top-32 van de Euro Tour-ranking. Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort, Benito van de Pas en Jelle Klaasen hebben zich momenteel niet virtueel gekwalificeerd, maar kunnen met een goed resultaat op de komende Euro Tour-toernooien een sprong maken richting de top-32.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Euro Tour.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek