Danny Noppert kent vooralsnog een succesvol debuut bij de PDC. Op de eerste dag van de Europese Q-School bereikte ‘Noppie’ de halve finale na een 5-4 overwinning op Krzysztof Ratajski.

Eerder op de dag boekte Noppert zeges op onder meer Kenny Neyens en Mario Robbe. De Fries speelt in de halve finale tegen Dirk van Duijvenbode, die de beslissende leg tegen Michael Rasztovits wist te winnen. De andere halve finale gaat tussen Jeffrey de Zwaan en Gabriel Clemens.

Het toernooi wordt gestart vanaf de ‘laatste 256’, waardoor sommige spelers dus in de voorronde starten. Met overwinningen vanaf de ‘laatste 128/tweede ronde’ kan je punten verzamelen. Met veel punten kan je na vier dagen Q-School alsnog een Tour Card verdienen, zonder dat je een keer een dagzege boekt.

De winnaar van elke speeldag krijgt een PDC Tour Card. De top-6 van de Europese Q-School Order of Merit krijgen daarnaast ook toegang tot het PDC-circuit in 2018 en 2019.

Lees hier meer informatie over de Q-School.

Kwartfinale
Jeffrey de Zwaan 5-3 Robert Marijanovic
Gabriel Clemens 5-4 Kim Viljanen
Danny Noppert 5-4 Krzysztof Ratajski
Dirk van Duijvenbode 5-4 Michael Rasztovits

Halve finale
Jeffrey de Zwaan v Gabriel Clemens
Danny Noppert v Dirk van Duijvenbode

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek