Wederom heeft een Nederlandse speler een PDC Tour Card gewonnen op de Europese Q-School in Hildesheim. Mario Robbe wist het felbegeerde ticket te pakken na een spannende finale. Jeffrey de Zwaan zorgde donderdag voor de eerste Nederlandse dagzege.

De Tilburger bereikte de finale op dag twee van de Q-School na zeges op onder meer Nico Blum en Tytus Kanik. In de eindstrijd tegen Frantisek Humpula trok Robbe de partij in de beslissende leg naar zich toe dankzij een 15-darter.

Het toernooi wordt gestart vanaf de ‘laatste 256’, waardoor sommige spelers dus in de voorronde starten. Met overwinningen vanaf de ‘laatste 128/tweede ronde’ kan je punten verzamelen. Met veel punten kan je na vier dagen Q-School alsnog een Tour Card verdienen, zonder dat je een keer een dagzege boekt.

De winnaar van elke speeldag krijgt een PDC Tour Card. De top-6 van de Europese Q-School Order of Merit krijgen daarnaast ook toegang tot het PDC-circuit in 2018 en 2019.

Lees hier meer informatie over de Q-School.

Kwartfinale
Tytus Kanik 5-4 Robert Marijanovic
Mario Robbe 5-0 Michele Turetta
Frantisek Humpula 5-1 Brian Raman
Mike Holz 5-3 Ulf Ceder

Halve finale
Mario Robbe 5-1 Tytus Kanik
Frantisek Humpula 5-2 Mike Holz

Finale
Mario Robbe 5-4 Frantisek Humpula

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek