Mario Robbe maakt als enige Nederlander nog kans op een Tour Card op de tweede dag van de Europese Q-School. De Tilburger boekte een plek bij de laatste acht na een 5-4 zege op Gabriel Rollo.

Vier Nederlanders zagen hun Waterloo bij de laatste zestien. Ryan de Vreede, Geert Nentjes, Michael Stoeten en Dirk van Duijvenbode gingen alle vier onderuit.

Het toernooi wordt gestart vanaf de ‘laatste 256’, waardoor sommige spelers dus in de voorronde starten. Met overwinningen vanaf de ‘laatste 128/tweede ronde’ kan je punten verzamelen. Met veel punten kan je na vier dagen Q-School alsnog een Tour Card verdienen, zonder dat je een keer een dagzege boekt.

De winnaar van elke speeldag krijgt een PDC Tour Card. De top-6 van de Europese Q-School Order of Merit krijgen daarnaast ook toegang tot het PDC-circuit in 2018 en 2019.

Lees hier meer informatie over de Q-School.

Laatste 16
Robert Marijanovic 5-2 Ryan de Vreede
Tytus Kanik 5-2 Geert Nentjes
Michele Turetta 5-2 Michael Stoeten
Mario Robbe 5-4 Gabriel Rollo
Brian Raman 5-2 Stefan Nilles
Frantisek Humpula 5-3 Rene Eidams
Mike Holz 5-1 Dirk van Duijvenbode
Ulf Ceder 5-4 Michael Hurtz

Kwartfinale
Tytus Kanik – Robert Marijanovic
Michele Turetta – Mario Robbe
Brian Raman – Frantisek Humpula
Mike Holz – Ulf Ceder

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek