Ricky Evans deed het onverwachte tijdens de Dutch Darts Championship. Hij nam de muziekhit ‘Baby Shark’ mee naar de PDC European Tour.

De internethype had nog niet zijn intrede gemaakt in de dartswereld. Daar bracht ‘Rapid Ricky Evans’ verandering in. Het Zuid-Koreaanse kinderliedje was afgelopen weekend liefst zes keer te horen tijdens de Dutch Darts Championship.

Evans haalde namelijk de finale van het Euro Tour-toernooi in Maastricht. Na zeges op Jan Dekker, Steve West, William O’Connor, Joe Cullen en Ritchie Edhouse, verloor de Engelsman in de finale met 8-5 van Ian White.

In gesprek met Live Darts, verklaarde Evans het verhaal achter zijn goedgekozen nummer. Mogelijk is Baby Shark in de toekomst vaker te horen als zijn walk-on song.

”Een week eerder, in Hildesheim, had ik met een paar vrienden gewed. Als ik zou winnen, dan zou ik een ondeugend shirt dragen. Uiteraard had ik de weddenschap gewonnen, dus had ik dat shirt gedragen.”

”Ze vroegen mij voorafgaand aan de Dutch Darts Championship: ‘Wat ga je nu doen?’ dus ik zei dat ik Baby Shark of Pen Pineapple als opkomstnummer ging gebruiken. Zo zit ik in elkaar, het zit in mijn karakter.”

”De reacties waren geweldig, wellicht ga ik het vaker gebruiken. Mij maakt het niet uit en het publiek vindt het leuk. Misschien kan ik zelfs mijn bijnaam Rapid veranderen in Baby Shark”, suggereerde Evans.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek