Ricky Evans nam onlangs deel aan de nieuw opgezette PDC Home Tour. Zijn snelle spelstijl bleek echter een obstakel te zijn.

“Mijn dartsbord hangt in een kleine kamer in het huis van mijn ouders. Ik had echter schrik dat de snelheid van mijn WiFi-verbinding niet ging volstaan, daarom vroeg ik mijn ouders om ’s avonds van het internet te blijven (lacht). Het grootste probleem bleek echter dat de telefooncamera mijn snelle worpen niet kon volgen. Daarnaast vond ik het ook bijzonder vreemd om alleen aan het bord te staan”, aldus Evans in gesprek met Dartsworld.

Voor Evans kwam de onderbreking door het coronavirus op een bijzonder slecht moment. Hij had de maanden daarvoor blijk gegeven van een uitstekende vorm. “Vorig jaar ging het inderdaad uitstekend, uitgezonderd de Grand Slam wist ik me voor alle major-toernooien te plaatsen. Op het European Championship was ik zelfs voor het eerst één van de reekshoofden. Ook op het WK vond ik mezelf goed presteren, al liet ik tegen Michael Van Gerwen toch enkele grote kansen liggen.”

Kais Bodensieck/PDC Europe

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Tags:

Author: Bram Coenen