Na acht ontmoetingen weet Ricky Evans eindelijk hoe het voelt om van Michael Smith te winnen. Dankzij een ruime 6-0 overwinning op ‘Bullyboy’ boekte Evans tijdens de German Darts Grand Prix zijn eerste zege ooit op de huidige nummer zes van de wereld.

Smith gaf geen moment thuis. De WK-finalist wierp slechts 84 gemiddeld, terwijl hij amper pijlen op de dubbels had gecreëerd. Evans noteerde een moyenne van ruim 88 punten per beurt met een finishpercentage van 43 procent.

”Normaal gesproken is Michael degene die onze onderlinge duels ruim weet te winnen. Ik ben erg blij met deze zege”, zei Evans na afloop tegen de PDC. ”Ik had nog nooit van Smith gewonnen tijdens een PDC-toernooi. Gelukkig ben ik daar nu van verlost. Het voelt geweldig om van zo’n topspeler te winnen.”

Tijdens het vorige Euro Tour-toernooi in Hildesheim reikte ‘Rapid Ricky’ tot de finale, die hij verloor van Daryl Gurney. Ditmaal hoopt de rappe Engelsman aan het einde van rit met de hoofdprijs in zijn handen te staan. ‘Hopelijk lukt het mij om het nog iets beter te doen tijdens dit toernooi.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek