Op zaterdag 22 september en zondag 23 september wordt de derde editie van de Champions League of Darts gespeeld. Dit jaar vindt het evenement plaats in de Zuid-Engelse stad Brighton.

Dartsnieuws.com heeft een overzicht gemaakt met alle informatie over de Champions League of Darts die je nodig hebt om het toernooi optimaal te volgen.

Loting & speelschema

Op zaterdagmiddag worden de eerste poulewedstrijden afgewerkt. In de avondsessie spelen de twee winnaars van elke groep en de twee verliezers van elke poule tegen elkaar.

De resterende groepsduels staan zondagmiddag op het programma. De twee beste spelers per groep gaan door naar de knock-outfase, die zondagavond plaatsvindt. Het volledige speelschema en de poule-indelingen zijn hier te vinden.

Prijzengeld

Op de Champions League of Darts 2018 wordt in totaal 250.000 pond aan prijzengeld uitgekeerd. Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld per ronde.

TV

Het toernooi wordt zowel door RTL 7 als de BBC uitgezonden. Alle avondsessies zijn live op de Nederlandse dartszender te volgen. De BBC zendt het hele evenement live uit. Kijk hier waar je het Engelse kanaal op jouw televisie kunt vinden.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC