De German Darts Masters is het eerste World Series-toernooi van 2018. Gelijk een hele speciale; want er worden in Gelsenkirchen meer dan twintigduizend toeschouwers verwacht, een record.

Voor de tweede keer wordt er een World Series-toernooi in Duitsland gespeeld. Vorig jaar vond de eerste editie van de German Darts Masters plaats in Düsseldorf, waar Peter Wright de titel opeiste.

Deelnemers German Darts Masters
PDC-spelers:
Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Mensur Suljovic, Raymond van Barneveld, Jamie Lewis en Dimitri van den Bergh.

Duitse deelnemers:
Max Hopp & Martin Schindler, Gabriel Clemens, Manfred Bilderl, Stefan Stoyke, Robert Marijanovic, Nico Kurz en Dragutin Horvat

Speelschema

Het evenement begint op vrijdag 25 mei om 15:00 uur met de eerste vier duels uit de openingsronde. Na een kleine pauze worden de vier resterende wedstrijden gespeeld. ’s Avonds worden de kwartfinales, halve finales en de finale afgewerkt. Het volledige speelschema is hier te vinden.

Prijzengeld

In totaal wordt er 60,000 pond aan prijzengeld verdeeld. De winnaar krijgt 20,000 pond, terwijl alle deelnemers verzekerd zijn van minstens 1,250 pond. De volledige verdeling vind je hier.

Uitzending

RTL 7 zendt alleen de avondsessie live uit op televisie. Klik hier voor de uitzendtijden.

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC