Van vrijdag 10 augustus tot en met zondag 12 augustus wordt er gespeeld op de Melbourne Darts Masters in Australië. Acht PDC-spelers en acht Oceanische spelers strijden in Melbourne om de eindzege.

De titelverdediger is er dit jaar niet meer bij. Phil Taylor won vorig jaar de eerste editie van de Melbourne Darts Masters door Peter Wright in de finale met 11-8 te verslaan. Echter besloot ‘The Power’ na afgelopen seizoen te stoppen met zijn professionele carrière.

Deelnemersveld

De acht PDC-spelers bestaan uit Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Simon Whitlock, Kyle Anderson, Michael Smith en Raymond van Barneveld. Corey Cadby, Tim Pusey, Raymond Smith, Haupai Puha, Damon Heta, Mike Bonser, Ray O’Donnell en James Bailey vormen de Oceanische afvaardiging.

Prijzengeld

De winnaar van de Melbourne Darts Masters gaat naar huis met een cheque van 20.000 pond. De runner-up ontvangt 10.000 pond voor deelname aan het World Series-toernooi. Alle zestien deelnemers zijn sowieso verzekerd van 1250 pond aan prijzengeld. Klik hier voor de volledige verdeling van het prijzengeld.

Uitzendschema

Het World Series-toernooi wordt uitgezonden door RTL. De Nederlandse dartszender zendt zowel vrijdag als zaterdag en zondag samenvattingen uit.

Format

Eerste ronde: Best of 11 legs
Kwartfinales: Best of 19 legs
Halve finales: Best of 21 legs
Finale: Best of 21 legs

Erelijst

2017 Phil Taylor

Tim Murdoch/PDC

Foto: Tim Murdoch/PDC