In 2018 worden 22 Players Championship-evenementen gespeeld. Door het spelen van deze toernooien kunnen spelers zich via de Pro Tour-ranking kwalificeren voor de grote televisietoernooien.

Om je te plaatsen voor de Players Championship Finals is dit zelfs de enige route die je kunt afleggen. Via de Players Championship-toernooien is het ook mogelijk om kwalificatie af te dwingen voor het WK, de World Matchplay en World Grand Prix.

Aan deze vloertoernooien doen de 128 Tour Card-houders van de PDC mee. Wanneer één of meerdere spelers zich afmelden, worden deze plekken opgevuld met de hoogst geklasseerde spelers op de Challenge Tour.

Het Pro Tour-circuit wordt achter de schermen afgewerkt. Wel zijn er per toernooi twee streambanen beschikbaar. Alle wedstrijden worden volgens het format ‘best of 11 legs’ gespeeld. De top-32 van de Pro Tour Order of Merit krijgt een beschermde status en kunnen elkaar niet treffen in de eerste twee rondes.

Klik hier voor meer informatie over de werking van het Pro Tour-circuit. De Players Championship kalender voor 2018 is via deze link te vinden.

Prijzengeld

Per vloertoernooi ligt een prijzenpot van 75,000 pond klaar. De winnaar strijkt 10,000 pond op, het bereiken van de tweede ronde levert een bedrag van vijfhonderd pond op. Klik hier voor de volledige verdeling van het prijzengeld.