Op vrijdag 13 juli en zaterdag 14 juli wordt er gespeeld op de Shanghai Darts Masters in China. Acht PDC-spelers en acht Aziatische spelers strijden in de Chinese havenstad om de eindzege.

Michael van Gerwen is de titelverdediger op de Shanghai Darts Masters. De 29-jarige Brabander was vorig jaar in de finale met 8-0 te sterk voor Dave Chisnall. De verliezend finalist van 2017 is er deze jaargang niet bij.

Deelnemersveld

De acht PDC-spelers bestaan uit Michael van Gerwen, Peter Wright, Gary Anderson, Rob Cross, Daryl Gurney, Michael Smith, Gerwyn Price en James Wade. Royden Lam Lourence Ilagan, Seigo Asada en vijf Chinese qualifiers vormen de Aziatische afvaardiging.

Prijzengeld

De winnaar van de Shanghai Darts Masters gaat naar huis met een cheque van 20.000 pond. De runner-up ontvangt 10.000 pond voor deelname aan het World Series-toernooi. Alle zestien deelnemers zijn sowieso verzekerd van 1250 pond aan prijzengeld. Klik hier voor de volledige verdeling van het prijzengeld.

Uitzendschema

Het World Series-toernooi wordt uitgezonden door RTL. De Nederlandse dartszender zendt zowel vrijdag als zaterdag samenvattingen uit.

Format

Eerste ronde: Best of 11 legs
Kwartfinales: Best of 15 legs
Halve finales: Best of 15 legs
Finale: Best of 15 legs

Erelijst

2016: Michael van Gerwen
2017: Michael van Gerwen

PDC

Foto: PDC