Ted Evetts profileert zich dit seizoen als de beste speler op de Development Tour, het jeugdcircuit van de PDC. Afgelopen weekend won ‘Super Ted’ opnieuw twee titels op de PDC Development Tour.

De Engelsman heeft de eerste plek op de PDC Development Tour Order of Merit stevig in handen. Evetts voert de ranking aan met 12.400 pond. Geert Nentjes staat op de tweede plek met achtduizend pond, terwijl Luke Humphries volgt op de derde plek met 6100 pond. De top-2 krijgt een uitnodiging voor het WK Darts in Alexandra Palace.

Evetts heeft in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nentjes echter niet alle jeugdtoernooien gespeeld. Vanwege deelname aan een Euro Tour-toernooi, miste de Engelse darter vier Development Tour-toernooien.

Van de zestien jeugdtoernooien speelde Evetts er dus twaalf, waarvan hij er zes wist te winnen. De tweevoudig wereldkampioen wist in elk weekend telkens twee Development Tour-toernooien op zijn naam te schrijven, waardoor hij dus een vijftig procent score heeft op het jeugdcircuit van de PDC.

Jonas Hunold/PDC Europe

Foto: Jonas Hunold/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek