In de afgelopen decennia hebben Raymond van Barneveld en Phil Taylor talloze duels uitgevochten. In 27 jaar tijd stonden de twee kemphanen maar liefst 79 keer tegenover elkaar in een officiële wedstrijd.

Veel mogelijkheden op een tachtigste klassieker zijn er niet meer. Phil Taylor stopt immers aan het eind van het jaar met zijn dartscarrière en slaat dit seizoen al een groot aantal toernooien over. Dartsnieuws sprak met Van Barneveld over het naderende afscheid van ‘The Power’.

”Ik volg Phil al mijn hele dartscarrière, vooral de afgelopen twaalf jaar. Wat die man heeft neergezet is nauwelijks te evenaren, maar je hebt natuurlijk het eeuwige leven niet.”

”Als je kijkt naar onze head-to-head, dan leg ik het natuurlijk zwaar af qua resultaten. Hij was altijd de betere dan ik en dat was soms lastig om mee om te gaan. Dat hij stopt is vervelend voor zijn fans, aan de andere kant liggen er dan ook weer mogelijkheden voor de rest.”

Maar of Taylor echt stopt, dat is nog maar de vraag. De 16-voudig wereldkampioen heeft vaker over stoppen nagedacht, maar stelde zijn pensioen steeds uit. Van Barneveld voorziet een mogelijke rentree van Taylor op het PDC World Championship 2019.

”Ik ben er vrijwel van overtuigd dat wanneer Phil nog genoeg prijzengeld heeft verdiend om eind 2018 aan het WK mee te doen, dat die gewoon meedoet aan het WK.”

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek