Corey Cadby gaat vrijdagavond zijn debuut maken op de UK Open. De voormalig jeugdwereldkampioen beëindigde het kwalificatiecyclus voor de UK Open op de vierde plaats, nadat hij één van de zes kwalificatietoernooien wist te winnen.

Na het winnen van zijn Tour Card op de eerste dag van de Q-School in januari, heeft Cadby al een aantal mooie dingen laten zien op de Pro Tour. ‘King Cadby’ won zijn eerste rankingtoernooi en boekte overwinningen op top-16 spelers als Rob Cross, Michael Smith, Simon Whitlock, Kim Huybrechts, Gary Anderson en Ian White.

Voorafgaand aan zijn debuut op de UK Open, sprak de Australiër met Dartsnieuws.com in een vooruitblik op het toernooi in Minehead. De 22-jarige darter uit Tasmanië bevestigde dat het winnen van zijn eerste titel bij de PDC hem heeft geholpen zich snel thuis te voelen bij de profbond.

”Ik had niet verwacht dat ik nu al twee finales bereikt zou hebben. Maar, ik weet wel waartoe ik in staat ben. Ik weet van mezelf dat ik met de beste spelers mee kan. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf realiseer dat ik niet slechts opvulling ben voor de toernooien.”

De finalist van de Auckland Darts Masters besloot in 2017 om nog een jaar in Australië te blijven. Zijn deelname aan de Q-School werd dus nog een jaar uitgesteld. Cadby ziet nu in dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

”Mijn overwinning op de UK Open Qualifier laat zien dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik speel voor mijn familie, wetende dat ik mijn gezin op deze manier steun en alles kan geven wat zij nodig hebben. Dit voelt als een goede start aan mijn professionele dartscarrière.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

 

Het Australische talent stroomt vanaf de derde ronde van de UK Open in. Dat betekent dat hij zijn tegenstander pas enkele uren voor zijn wedstrijd weet, aangezien de loting voor de laatste 64 pas na de tweede ronde (vrijdagmiddag, red.) wordt verricht. Cadby geeft aan dat dit zijn voorbereiding niet aantast. Hij wil de gevestigde orde verrassen in Minehead, ‘King Cadby’ kondigt aan zijn beste spel te laten zien op de ‘FA Cup of Darts’.

”Ik kijk erg uit naar de UK Open. Het maakt mij niet uit tegen wie ik speel. Wel speel ik graag op TV, want dan weet ik dat mijn kinderen en andere familieleden gaan kijken. Ik weet dat ik mijn beste spel ga laten zien. Zoals altijd, ben ik van plan mezelf goed te laten zien op dit toernooi.”

 

Cadby is momenteel hard aan het werk om zijn doelstellingen voor dit seizoen te verwezenlijken. Hij is momenteel virtueel geplaatst voor bijna alle grote televisietoernooien. De Australiër richt zich op een plek in de top-32 na dit seizoen. De voormalig jeugdwereldkampioen voelt hierbij geen druk van de buitenwereld. Hij denkt zelfs dat de druk bij zijn tegenstanders kan liggen.

”Mijn plan voor dit jaar is het bereiken van de top-32 op de wereldranglijst. Daarnaast ga ik proberen mezelf te kwalificeren voor alle televisietoernooien. Echter, het belangrijke is om goed spel te laten zien.”

”Mensen leggen altijd druk op je, maar ik ben de enige die daarmee om moet gaan. Zelf voel ik geen druk, ik denk zelfs dat het averechts kan werken. Niemand wil namelijk verliezen.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek