John Henderson wacht een lastige klus om de tweede ronde van de World Matchplay te bereiken. ‘Big Hendo’ krijgt namelijk te maken met Mensur Suljovic.

”Het wordt een lastige pot”, bevestigt de Schot aan Dartsnieuws.com. ”Hij speelt goed de laatste maanden en is inmiddels opgeklommen naar de zesde positie op de ranglijst. Ik ben echter ook goed in vorm de laatste periode, dus dan zou het leuke wedstrijd kunnen worden. Ik kijk er in ieder geval naar uit.”

Opvallend is dat Henderson in de vier eerdere duels met de Oostenrijker nog geen wedstrijd winnend wist af te sluiten. Daarnaast heeft ‘The Highlander’ niet alleen een slecht record tegen Suljovic, hij verloor ook acht van zijn tien duels met Justin Pipe. Het ligt dus voor de hand dat Henderson niet graag speelt tegen trage spelers.

”Ik moet toegeven dat ik een ritmische speler ben en liever speel tegen snelle spelers. Mijn records tegen snelle darters zijn ook beter dan tegen slome spelers. Echter heb ik de laatste tijd thuis veel getraind met trage spelers uit mijn lokale competitie. Hopelijk pakt dat goed uit op de World Matchplay.”

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de World Matchplay.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek