Het hing al weken in de lucht, maar maandagochtend kwam er een einde aan de geruchtenstroom. Raymond van Barneveld maakte zijn overstap van Unicorn naar Target wereldkundig.

In een exclusief interview met Dartsnieuws.com verklaart de vijfvoudig wereldkampioen zijn overstap naar de innovatieve dartsfabrikant en praten we met hem over het naderende afscheid van Phil Taylor. Laatstgenoemde wordt overigens een stalgenoot van ‘Barney’ bij Target. Delen van het interview worden in de loop van deze week op onze website geplaatst.

”Voorafgaand aan een Premier League-avond, zit je vaak met z’n allen in een bar. Dan raak je natuurlijk aan de praat, zo ook met Garry Plummer (directeur van Target red.).  Het contract met Unicorn liep af en Garry heeft daar meteen gebruik van gemaakt door mij vast te leggen”, zo schetst Van Barneveld het begin van de samenwerking tussen hem en Target.

In de periode voor Unicorn, heb ik ook met pijlen van Target gegooid en sindsdien zijn ze enorm gegroeid. Je kijkt om je heen als speler, je wilt graag spraakmakend zijn. Als je ziet wat ze hebben gedaan om dit zo fantastisch mogelijk neer te zetten, geeft dat voldoening en blijdschap. Dat is wat je wilt, dat mensen constant met je bezig zijn.”

Naast Taylor en Van Barneveld, zitten er nog een aantal grote namen in de stal van Target. Adrian Lewis, Dave Chisnall, Stephen Bunting, Alan Norris, Ricky Evans, Joe Murnan, Darryl Fitton, Tony O’Shea, Colin Lloyd, Haruki Muramatsu, Paul Lim, Wayne Mardle en Keith Deller zijn ook ondergebracht bij het Engels-Japanse bedrijf.

”Dat heeft meegespeeld in mijn beslissing. Ik heb natuurlijk ook een paar keer met Phil gesproken. Hij vertelde dat Target fantastische spullen produceert en echt goed met je bezig zijn. Dat wil niet zeggen dat het bij Unicorn niet zo was, dat was precies hetzelfde. Alleen ben je soms toe aan een nieuwe uitdaging.”

”Je wilt na zeven jaar Unicorn toch bekijken of het nou toch een stukje aan je materiaal ligt, of volledig aan jezelf. Daar kun je alleen maar achter komen door ermee aan de slag te gaan en hard te werken.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek