Raymond van Barneveld sluit niet uit dat hij na het WK Darts 2019 direct stopt met zijn professionele dartscarrière, wanneer hij op Nieuwjaarsdag zijn zesde wereldtitel weet te winnen.

De 51-jarige Hagenaar maakte half november bekend dat het WK van 2020 in principe zijn laatste officiële toernooi wordt. Van Barneveld heeft dus nog twee pogingen over om zijn felbegeerde zesde wereldtitel te bemachtigen. Indien het ‘Barney’ lukt om zijn aankomende poging te verzilveren, behoort een vervroegd afscheid tot de mogelijkheden, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws.com.

”Mijn gevoel zegt dan meteen stoppen. Stoppen op je hoogtepunt is natuurlijk het mooiste wat er is”, reageert Van Barneveld op de vraag of hij doorgaat wanneer hij op het aankomende WK zijn zesde wereldtitel weet te winnen.

Echter houdt Van Barneveld nog wel een slag om de arm. De vijfvoudig wereldkampioen beseft dat zo’n besluit wellicht niet in dank afgenomen wordt door de PDC. ”Eigenlijk kan je dat niet helemaal maken ten opzichte van de PDC”, zegt de Nederlandse dartspionier eerlijk.

”Zij hebben mij de afgelopen jaren wildcards gegeven voor de Premier League, terwijl ik daar volgens sommigen geen recht op had. De PDC, maar ook Sky Sports, bleef echter achter mij staan. Mocht ik dan wereldkampioen worden, dan kan je niet zomaar zeggen ‘hoepel maar een eind op’.”

”Als ik het WK zou winnen, dan zou ik er wel voor kunnen kiezen om in 2019 alleen de Premier League Darts en wat World Series-toernooien te spelen. Dan is het wel mooi geweest, want op je hoogtepunt stoppen blijft natuurlijk het mooist.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek