Raymond van Barneveld heeft vanaf heden een nieuwe manager en daarbij hoort ook een nieuwe aanpak. De vijfvoudig wereldkampioen is nu daadwerkelijk van plan om zijn gezicht te laten zien op de Pro- en Euro Tour.

De 50-jarige Hagenaar nam per 1 januari afscheid van zijn hoofdsponsor Bengi en zijn manager Ben de Kok. Onder bewind van zijn nieuwe manager Jaco van Bodegom gaat Van Barneveld zijn activiteit op het PDC-circuit opschroeven.

‘Barney’ gaat dit jaar alle Euro Tour-kwalificatietoernooien spelen, zo meldt zijn management aan Dartsnieuws.com. Dit voornemen is opmerkelijk, want in november zei Van Barneveld in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij weigert om kwalificatietoernooien in Nederland te spelen.

Van Barneveld zal ook een groot gedeelte van de vloertoernooien afgaan. Enkel in maart laat ‘RvB’ vier Players Championship-evenementen schieten, hij heeft tijdens deze twee weekenden andere verplichtingen. ‘Barney’ is dus op dit moment van plan om deel te nemen aan de zes UK Open Qualifiers en de achttien resterende Players Championship-toernooien.

De Nederlandse dartspionier speelde in 2016 weinig Pro Tour-evenementen en heeft dus weinig prijzengeld te verdedigen. Door de Pro Tour af te gaan hoopt Van Barneveld weer te kunnen stijgen op de wereldranglijst. De voormalig postbode staat momenteel op de elfde plek van de PDC Order of Merit. Na het schrappen van de gestopte Phil Taylor op de ranking, is het verschil met de top-5 bijna 140,000 pond.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek