Ian White zag zijn harde werk van de afgelopen weken beloond worden met zijn achtste Pro Tour-titel. ‘The Diamond’ won Players Championship 6 na een 6-5 zege op Dave Chisnall in de finale.

Eerder op de dag boekte de goedlachse darter uit Stoke-on-Trent al zeges op onder meer Keegan Brown, James Wade, John Henderson en Mervyn King. Het was voor het eerst sinds 2016 dat White een Pro Tour-toernooi op zijn naam wist te schrijven.

”Het is lastig om dit soort evenementen te winnen. Dit toernooi is goed verlopen voor mij en ik heb goed gespeeld”, zei de Engelsman na afloop in gesprek met Dan Dawson.

De achtvoudig Pro Tour-winnaar gaf vervolgens aan de afgelopen tijd veel getraind te hebben om zijn gemiddeldes op te krikken. ”Ik wist maar niet boven de 93 gemiddeld te gooien. Daarom heb ik veel geoefend op het trainingsbord.”

Aankomend weekend reist White af naar Leverkusen voor het eerste Euro Tour-toernooi van het seizoen. Succes op het Europese circuit heeft ‘The Diamond’ nog niet geboekt. Dat is dan ook zijn doelstelling voor dit seizoen.

”Ik speel vaak goed op de Euro Tours, maar soms zit het niet mee. Hopelijk lukt het mij dit jaar om een paar Euro Tour-toernooien te winnen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek