Na twee ijzersterke prestaties op rij in de Premier league Darts is James Wade de nieuwe lijstaanvoerder in de competitie. Twee weken geleden won ‘The Machine’ van Michael van Gerwen en een week later werd Daryl Gurney met 7-0 verslagen.

Een blik op de statistieken leert dat Wade goed in vorm is. De meervoudig major-winnaar heeft het hoogste toernooigemiddelde en het beste check-outpercentage van alle deelnemers in de Premier League. Reden genoeg voor tevredenheid bij de linkshandige darter, zo vertelt hij in gesprek met de PDC.

”Ik ben tevreden met mijn seizoensstart”, vertelt de trotse koploper van de Premier League Darts. ”Ik geloof dat ik nog steeds tot de beste spelers ter wereld behoor. Soms zelfs de beste ter wereld”

”Van mezelf weet ik dat ik kan darten, maar dat geldt voor iedere darter. Mensen denken dat darten enkel om gemiddeldes draait, maar daar verkijken ze zich op. Ze moeten meer van de sport genieten.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek