Dave Chisnall heeft een fantastische avond bekroont met een overwinning op Phil Taylor. Na zijn eerdere zege op Adrian Lewis, doet de Engelsman weer volop mee in de strijd om een plek bij de laatste vier van de Premier League Darts.

‘The Yellow Perril’ gooide nagenoeg de hele partij een gemiddelde van boven de 105, terwijl zijn Engelse landgenoot daar bijna vijftien punten onder zat. Daarnaast liet Chisnall ook zien dat hij scherp op de dubbels kan zijn. De nummer zes van de wereldranglijst gooide vijftig procent van zijn pijlen op de dubbels raak. Taylor liet het juist liggen op zijn finishes, ‘The Power’ had een finishpercentage van 25 procent.

Chisnall had voorafgaand aan deze speelronde maar liefst zes punten achterstand om de vierde plaats. Door twee belangrijke overwinningen zag ‘Chizzy’ deze achterstand verkleind worden naar slechts twee punten. Na vijf weken op de achtste plaats te hebben gebivakkeerd, gaf Chisnall de laatste plaats over aan James Wade.

De linkshandige darter verloor in een saaie wedstrijd met 3-7 van Peter Wright, die zijn tweede plaats daarmee verstevigde en nagenoeg zeker lijkt van deelname aan de play-off op 18 mei.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek