Zaterdagavond zijn de ogen van dartsvolgers niet alleen gericht op de Grand Slam of Darts. Ook een kwalificatietoernooi in Duitsland wekt de interesse. In Düsseldorf wordt namelijk de eerste van twee dameskwalificatietoernooien voor het WK Darts bij de PDC gespeeld.

De PDC kondigde in april aan dat het deelnemersveld voor het WK Darts werd uitgebreid naar 96 spelers. Het aantal Internationale Qualifiers werd flink verhoogd en daarbij werden twee plaatsen ingeruimd voor vrouwelijke dartsters.

Een week geleden stond het aantal deelneemsters voor deze Ladies Qualifier op 89. De verwachting is dat meer dan honderd dames een gooi gaan doen naar de felbegeerde WK-plaats. Dit zijn enkel spelers die niet uit het Verenigd Koninkrijk komen. Zij hebben volgende week een eigen kwalificatietoernooi.

De twee bekende Nederlandse dames Aileen de Graaf en Sharon Prins zijn wel van de partij. Het Nederlandse tweetal behoort tot het rijtje favorieten voor de eindzege. Vanuit België kunnen Vicky Pruim en Dana Verhaegen, ook wel bekend als de vrouw van Kim Huybrechts, hoge ogen gooien in Duitsland.

De andere favorieten komen uit Rusland, Australië, Polen en Japan. Anastasia Dobromyslova speelde al een keer eerder op het WK Darts bij de PDC en geldt zaterdagavond als één van de grootste kanshebbers. Van Corrine Hammond kan ook wel wat verwacht worden. Zij stond in 2017 in de Lakeside-finale bij de dames.

Mikuru Suzuki is de grote onbekende in het lijstje der favorieten. Zij plaatste zich dit jaar voor de komende editie van Lakeside én haalde voor de tweede keer de kwartfinale op de Winmau World Masters. De Japanse domineert het Aziatische circuit bij de dames en kwam ook regelmatig in actie bij de heren op de PDC Asian Tour. Karolina Podgorska is eveneens een relatief onbekende naam. Zij wist zich net als Suzuki te kwalificeren voor Lakeside via de play-off.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek