Nederland heeft met veel moeite de halve finale bereikt op de World Cup of Darts. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hadden een koppelduel nodig tegen Duitsland.

Martin Schindler startte zeer degelijk tegen Michael van Gerwen en nam via twee 15-darters een 2-0 voorsprong in. De jonge Duitser kon zijn niveau echter niet volhouden, terwijl ‘Mighty Mike’ beter in de wedstrijd kwam. Van Gerwen kwam wel goed weg toen Schindler in de vierde leg tops miste voor een 120 finish. De nummer één van de wereld kwam 3-2 voor en overleefde wederom een pijl op de dubbel van zijn Duitse tegenstander, alvorens Van Gerwen met een 116 check-out de zege binnen haalde.

Ook Van Barneveld had zijn handen vol aan zijn Duitse opponent. Max Hopp pakte een 2-0 voorsprong, maar verzuimde vier kansen op 3-0 te benutten. ‘Barney’ vocht zich terug in de wedstrijd en kwam zelfs 3-2 voor. In de zesde leg miste Van Barneveld twee matchpijlen, waardoor Hopp langszij kon komen met een knappe 105 finish. ‘The Maximiser’ hield vervolgens zijn eigen leg en dwong daarmee een koppelwedstrijd af.

In de beslissende koppelpartij wisten de Nederlanders wel goed te beginnen aan de wedstrijd. Met onder meer een schitterende 10-darter kwam Oranje op 2-0. Duitsland kwam nog terug tot 2-1 en kreeg zelfs kansen op meer, maar konden de spanning niet verder terugbrengen. Met een 14-darter maakte Van Gerwen het af in de vijfde leg.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek