De eerste dag van de Finder Darts Masters is gespeeld. Het bleek geen beste dag voor de Nederlanders. Slechts een landgenoot wist een overwinning te noteren.

En dat was Sharon Prins, die nota bene haar wedstrijd won van een andere Nederlander: Marjolein Noijens met 4-1. Rick Hofstra was niet opgewassen tegen Scott Mitchell. Mitchell verzuimde zijn dubbels te gooien, maar Hofstra kon niet optimaal profiteren: 5-2. Wouter Vaes was de volgende Nederlander in actie. In een matige partij tegen Dean Reynolds kon beide heren geen indruk maken. Reynolds was iets beter op de dubbels en won met 5-2.

Direct daarna speelde Justin van Tergouw tegen Nathan Girvan. De Schot kwam op 2-0, maar de Nederlander kon nog gelijkmaken. Girvan herpakte zich echter en won met 4-2. Ook Dennie Olde Kalter pakte niet de winst. Ondanks de vele supporters in het publiek was Andy Baetens te sterk. Het werd 5-1 voor de Belg. De laatste Nederlander was Richard Veenstra. Hij speelde tegen de Duitse Michael Unterbuchner en de partij ging gelijk op. Een beslissende leg was nodig en die ging naar de Duitser: 5-4.

Ook Glen Durrant verloor zijn eerste partij. Ondanks een 164- en een 170-finish gingen de punten naar Jim Williams. Andy Fordham is ook nog puntloos. Hij verloor van Darius Labanauskas.

Vrijdagavond 8 december  2017
Zaal open 18:45 uur  – aanvang wedstrijden 19:30 uur
GroepSpeler Speler score
CConan Whitehead – EngCameron Menzies – Sco53
YAJarred Cole – EngKeane Barry – Rep Irl34
BRick Hofstra – NethScott Mitchell – Eng25
LASharon Prins – NethMarjolein Noijens – Neth41
FDean Reynolds – WalWouter Vaes – Neth52
YBJustin van Tergouw – NethNathan Girvan – Sco24
AAndy Fordham – EngDarius Labanuaskas – Lit25
EAndy Baetens – BelDennie Olde Kalter – Neth51
LBAna. Dobromyslova – RusLorraine Winstanley – Eng41
DRichard Veenstra – NethMichael Unterbuchner – Ger45
GScott Waites – EngKyle McKinstry – N-Irl45
HJim Williams – WalGlen Durrant – Eng53

 

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek