De eerste dag van de Finder Darts Masters is gespeeld. Het bleek geen beste dag voor de Nederlanders. Slechts een landgenoot wist een overwinning te noteren.

En dat was Sharon Prins, die nota bene haar wedstrijd won van een andere Nederlander: Marjolein Noijens met 4-1. Rick Hofstra was niet opgewassen tegen Scott Mitchell. Mitchell verzuimde zijn dubbels te gooien, maar Hofstra kon niet optimaal profiteren: 5-2. Wouter Vaes was de volgende Nederlander in actie. In een matige partij tegen Dean Reynolds kon beide heren geen indruk maken. Reynolds was iets beter op de dubbels en won met 5-2.

Direct daarna speelde Justin van Tergouw tegen Nathan Girvan. De Schot kwam op 2-0, maar de Nederlander kon nog gelijkmaken. Girvan herpakte zich echter en won met 4-2. Ook Dennie Olde Kalter pakte niet de winst. Ondanks de vele supporters in het publiek was Andy Baetens te sterk. Het werd 5-1 voor de Belg. De laatste Nederlander was Richard Veenstra. Hij speelde tegen de Duitse Michael Unterbuchner en de partij ging gelijk op. Een beslissende leg was nodig en die ging naar de Duitser: 5-4.

Ook Glen Durrant verloor zijn eerste partij. Ondanks een 164- en een 170-finish gingen de punten naar Jim Williams. Andy Fordham is ook nog puntloos. Hij verloor van Darius Labanauskas.

Vrijdagavond 8 december  2017
Zaal open 18:45 uur  – aanvang wedstrijden 19:30 uur
Groep Speler   Speler  score
C Conan Whitehead – Eng Cameron Menzies – Sco 5 3
YA Jarred Cole – Eng Keane Barry – Rep Irl 3 4
B Rick Hofstra – Neth Scott Mitchell – Eng 2 5
LA Sharon Prins – Neth Marjolein Noijens – Neth 4 1
F Dean Reynolds – Wal Wouter Vaes – Neth 5 2
YB Justin van Tergouw – Neth Nathan Girvan – Sco 2 4
A Andy Fordham – Eng Darius Labanuaskas – Lit 2 5
E Andy Baetens – Bel Dennie Olde Kalter – Neth 5 1
LB Ana. Dobromyslova – Rus Lorraine Winstanley – Eng 4 1
D Richard Veenstra – Neth Michael Unterbuchner – Ger 4 5
G Scott Waites – Eng Kyle McKinstry – N-Irl 4 5
H Jim Williams – Wal Glen Durrant – Eng 5 3

 

Author: Pieter Verbeek