Darryl Fitton heeft in een interview met Live Darts fel uitgehaald naar de BDO. Volgens ‘The Dazzler’, die al zestien jaar zijn pijltjes werpt binnen de British Darts Organisation, is de reputatie van de bond ver achteruit gegaan.

Fitton deed deze uitspraken ondanks dat de BDO onlangs bekendmaakte dat spelers zonder mogelijke straffen kunnen overstappen naar de PDC. De 56-jarige Engelsman deed begin dit jaar mee aan de Q-School en werd daardoor uitgesloten van deelname aan de komende editie van het wereldkampioenschap bij de British Darts Organisation.

”De BDO is de laatste jaren bergafwaarts gegaan. De nieuwe directeur heeft de poorten opengezet voor meer spelers. Dat is een positief besluit, maar het maakt niet uit wat hij doet. Hij zal zijn medestanders en tegenliggers blijven houden, dat is het probleem binnen de BDO.”

De drievoudig Lakeside halvefinalist is tegenwoordig meer betrokken bij het opleiden met toekomstige talenten. Dartsfabrikant Target stelde Fitton aan als hoofdjeugdopleiding. Op dit vlak schiet de BDO het meest tekort, zo stelt hij.

”Er is geen jeugdsysteem binnen de BDO, dat is het grootste probleem. Een structuur ontbreekt, de BDO moet opnieuw beginnen en proberen een degelijk jeugdsysteem op te zetten, zoals bij de PDC. Nu is er niets en dat moet helemaal anders”, aldus Fitton, tweevoudig major-winnaar bij de BDO.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek