Glen Durrant heeft voor het vierde jaar op rij de kwartfinale op Lakeside gehaald. De regerend kampioen kwam tegen Darryl Fitton niet in de problemen en zegevierde met 4-1.

Durrant zette meteen de toon door de eerste leg met een 11-darter te winnen. Fitton, die slechts 68 gemiddeld gooide in de eerste set, kon niet in de buurt komen van zijn landgenoot. ‘Duzza’ pakte daardoor eenvoudig de eerste set met 3-0.

Toen de 47-jarige Engelsman ook de tweede set won, leek de wedstrijd gespeeld. ‘The Dazzler’ snoepte echter de derde set af van Durrant, maar kon vervolgens zijn eigen set niet houden.

‘Duzza’ kwam op een 3-1 voorsprong in sets en nam de leiding in set vijf. Fitton maakte 2-2 met een 68 finish, maar was niet meer in staat op zijn opponent te breken. Met een 14-darter gooide Durrant zichzelf naar een plek bij de laatste acht.

Klik hier voor meer informatie over het speelschema van Lakeside 2018. Via deze link is de verdeling van het prijzengeld te vinden. Bekijk hier het toernooischema van Lakeside.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek