Darryl Fitton heeft zich kritisch uitgelaten over de huidige staat van de BDO. Volgens de voormalig major-winnaar is er een nieuw dieptepunt bereikt.

Fitton, drievoudig halvefinalist op Lakeside en voormalig winnaar van de BDO World Trophy, vindt dat de bond een stap terug heeft gedaan onder bewind van de nieuwe voorzitter Des Jacklin. The Dazzler vreest zelfs voor de toekomst van de British Darts Organisation.

Volgens de Engelsman is er een Europese raad nodig om de BDO in de goede richting te duwen. ”Het gaat al jaren slechter met de BDO en er is een nieuw dieptepunt bereikt”, zegt Fitton tegen Live Darts.

”Het is ironisch dat de oprichter van de bond onlangs is overleden en het ziet er naar uit dat hij zijn baby heeft meegenomen. Je kan niet de huidige voorzitter de schuld geven, maar Des heeft ook niet geholpen.”

”Naar mijn mening moet de bond in twee lagen worden opgedeeld. De BDO als bedrijf moet zich bezighouden met het organiseren van toernooien en het andere deel moet in contact staan met de regionale bonden.”

”Misschien kan er een Europese raad komen, met mensen uit Nederland, Duitsland en België. Zij weten wat ze doen en hoe ze toernooien moeten organiseren.”

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Tags:

Author: Pieter Verbeek